Nyt fra Bestyrelsen

Fra Kulturkonferencen 2017

Slagelse Kulturråd har i weekenden 22.-24.sep. 2017, været til Landskonference i Århus med Kulturelle Samråd i Danmark. Her bød den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017 på et udpluk af kulturen i Aarhus og det samarbejde der ligger til grund for det.

Der blev også debatteret om hvordan vi sætter kulturen på dagsordenen - særligt i en tid med budgetforhandlinger og valgkamp.

I Slagelse Kulturråd har vi valgt at give rum for dette ved et vælgermøde Tirsdag d.10. Oktober 2017 kl.19-21.45 på Liselund i Slagelse.

Her vil Bertel Haarder komme med et oplæg om Kulturens Betydning inden debat med kommunens lokalpolitikere om kulturen i Slagelse Kommune.

Besøg på Dokk1, som kombinerer bibliotek, kulturhus, borgercenter m.m. Interessant hus med mange muligheder.

Kulturwalk" med Aarhusguiderne rundt i Aarhus med kulturstop med fortællinger, musik og dans.

På taget af Godsbanen - åbne værksteder og rum til samskabelse og møder mellem mennesker - forvaltning, professionelle kulturaktører, amatører, frivillige, publikum og de nysgerrige.

Bag kulisserne på Moesgaard Museum - en ny udstilling er på vej, spændende takter mellem videnskaben og kulturen, sat sammen af kreative folk med baggrunde indenfor teater, film og arkæologi m.fl.

Fra Kulturkonference 2016

Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2016 finder i år sted i Gladsaxe fra den 23. til den 25. september 2016

Kulturrådets formand, veteran i Slagelse kommune, Hedvig Koefoed, bakker her til aften ministeren op i, at eliten og bredden styrker hinanden.

img_0126-copy

Formanden Hedvig Koefoed i dialog med Kultur og Kirkeminister Bertel Haarder

Det handler om kulturens rollemodeller og ministerens replicerede, at vi bør arbejde for kulturens Team Danmark. Fin begyndelse på årsmødet for de Kulturelle Samråd i Danmark.

img_0145-copy

Kultur til lands og til vands under Kulturel Samråds nationale årsmøde på Frederiksdal

Kurt Rasmussen, midt i billedet, er fra kulturen i Gladsaxe. Han var vores turleder på sejladsen på Mølleåen. Den erfarne kultur ildsjæl kunne berette om de tre slotte Frederiksdal - Marienborg, der er Statsministerens residens, og endelig Sofieholm, der har skiftende kunstudstillinger året rundt og henved 200.000 besøgende gæster. Smuk spændende natur og kulturmiljøer blot 15 km. fra Rådhuspladsen.

Slagelse Kulturråds 3 udsendte repræsentanter nød absolut turen.

img_0156-copy

Utzons kirke fra 1972 i Bagsværd

separator-vandret-ii-copy
Kære kulturmennesker:

IMG_3707 copy

Ankomst til "Værket" (det gamle Elværk.)


IMG_3722 copy

Udvalg / Forvaltning / Kulturråd drøfter dagens emner

Kulturrådet har taget fri fra arbejdet for i disse dage at, beskæftige sig mere indgående med et udvidet syn på kunstens berettigelse og potentiale i Slagelse kommune. Vi befinder os i Nykøbing Mors til kulturmøde, der afvikles iperioden 25.08. til 27.08. 2016, sammen med alle andre der har kærlighed til emnet! Dejligt at centerchef Mette Mandrup og hendes forvaltning er med første gang og også Frederik Petersen fra Kultur-Fritids- og Turisme-udvalget har fundet vej hertil

Kunst på skoleskemaet – læring gennem kunsten. Giver skolerne plads nok til kunsten?
Vi ved fra vores forsøg fra Skælskør skole, at samarbejdet mellem kulturinstitutionerne er undervejs, og kan introducere nye læringsrum i folkets skole !

IMG_3726 copy

Pernille Kirkeskov med bold i luften

På billedet demonstrerer Pernille Kirkeskov at det aldrig er for sent, at lære nye kunststykker, og fra Lene Tanggårds forskning i kreativitet, ved vi at stimuleres kreativiteten tidligt i menneskets levetid eksempelvis i vores institutioner, så kan børns potentiale i dette felt forløses og sættes fri, for sidenhen at komme vores samfund til gode som unika produkter i forskellige genrer, der beriger os alle udover at det for barnet, der blev kunster, er blevet til en levevej.

IMG_3735 copy

Tess i sin fantastiske kreation

Tess fra 7' ende klasse på Dueholm skole på Mors er også på Værket / på en mission for kunsten. Rart af fremtidens kulturnydere lære gode vaner tidligt og sikke en fantastisk kreation !

Vi følger op på emnet senere
Glæd jer
Troels Brandt
Næstformand Kulturrådet